Blótgyðja av Fóa – et kunstnerisk samarbeid

Det er med glede vi her presenterer et litt annerledes kunstnerisk samarbeid. Vår nye skribent her på gudinne.no, Fóa (kunstnernavn fra Norrøn tid), skriver korte tekster og dikt inspirert av norrøn tid.

Selv om tekstene hører til en eldre tid, er budskapet moderne og evig aktuelt: at vi kvinner er sterkere enn vi tror og at vi har sider som vi kan hente fram når vi trenger det.

Samarbeid med Gudinne.no

Fóa har lenge lest og studert norrøn kultur og tro, og tekstene hennes skildrer dette. Vi kan love mer fra denne fantastiske og vakre mytologien her på gudinne.no fremover.

Vi ønsket å gjøre noe annerledes med disse tekstene, og fant ut at kombinasjonen tekst og kunst måtte være det perfekte ekteskap. Det er Anniken Valstad som står for illustrasjonene, som er en kombinasjon av maleri og grafisk design.


Blótgyðja

Jeg vil fortelle deg at du er modig, at klør har krafset over livet ditt, og spunnet skjebnen din inn mellom dine egne tanker.

Jeg vil holde ansiktet ditt mellom hendene mine og fortelle deg at du ikke er den kvinnen som du tror du er.

Du er en kriger, min kjære!

Du er en svane med sorte tunge vinger, en som selv kan spinne sin egen tråd.

Blod frå sjeler eldre enn oss vil falle mot steinhaug, og med den samme sjelen maler jeg historien din.

Røde streker for hvert år, røde dråper for alt som skal komme.

Du har aldri vært svak, bak blikket ditt hviler en kamp.

Copyright © Tekst: Fóa // Illustrasjon: Anniken Valstad


Gratis gave til leserne

Vi har i tillegg laget en gave til dere i form av bokmerke, og det kan dere laste ned her (PDF). Bokmerket måler 5 x 20 cm og vi anbefaler at det skrives ut på litt tykt papir. Vi skrev ut på kartong, som vi brettet i to for å få det enda mer solid. Vi limte på en liten rosa dusk mellom de to kartongdelene (kan kjøpes superbillig på Ebay), og vips så hadde vi verdens lekreste bokmerke.

Det anbefales å enten bruke en Fixativ (kan kjøpes i kunsforretninger, Panduro o.l.) så ikke trykket smitter av. Alternativt kan man lime på blank folie (kontaktpapir), da får du et blankt resultat i tillegg til beskyttende.

Del gjerne i sosiale medier <3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer

comments