Dette kjennetegner en Drama Queen

Hvis du blir spurt om å beskrive en drama queen, vil du sikkert si oppmerksomhetssyk, hysterisk og en som lager stor ståhei for ingenting.

Kanskje du til og med kjenner en drama queen, og anser oppførselen hennes (eller hans) som irriterende, men ikke nødvendigvis bekymringsverdig. Bekymringsverdig blir oppførselen først når den skader andre.

Vi har alle vært Drama Queens

Vi har alle behov for oppmerksomhet og bekreftelse. Det ligger i den menneskelige natur å ønske anerkjennelse og bekreftelse på at vi er ok, godt likte mennesker. Det får oss til å føle oss verdifulle og viktige.

Dette gjør at vi alle på et eller annet tidspunkt har handlet som en Drama Queen. Det fine med slike handlinger er at vi kan lære av det og bruke det som verktøy for endring og personlig vekst.

De fleste mennesker er ikke Drama Queens, heldigvis, for selv om vi alle kan ha tendenser så finnes det også de som har det godt integrert i personligheten. Tipper de over til narsissistisk lidelse er det lite håp om at de kan endre seg.

Her er 9 kjennetegn på en Drama Queen.

1. De bruker sosiale medier for å skape drama

I sosiale medier vil du fort gjenkjenne en Drama Queen ved måten hun skriver på. Hun kan være av typen som starter en setning med et smell ala “Herregud, dere aaaner ikke hva som skjedde med meg i dag …. “, men dette er den åpenbare og uskyldige varianten.

Hun kan like gjerne (og kanskje oftere) være den som legger ut kryptiske statuser som gjør at veldig mange føler seg potensielt truffet. “ER det meg hun sikter til nå?”.

Dette skaper vonde følelser, samtidig er det umulig å “ta” henne på det, for da virker du selvopptatt. Og hun vil naturlig nok benekte at det har med deg å gjøre om du skulle spørre. Dette er bare ytterligere en måte å skape drama på.

2. De tar usunne valg

De befinner seg alltid i usunne situasjoner, men klarer ikke skjønne hvorfor. Ofte vil en Drama Queen ha såkalte “frenemies” som bidrar til dramaet.

Vi tiltrekker oss gjerne personer som ligner oss selv, og en person som elsker drama, konflikter og sladder vil tiltrekke seg tilsvarende personligheter.

3. De endrer historier

Enkelte Drama Queens klarer ikke å holde seg til faktiske hendelser, og vil endre en historie til sitt eget beste utifra hvem de snakker med. Hvorfor?

Hvis versjonen hun fortalte i første omgang ikke ga henne nok oppmerksomhet, vil hun smøre ekstra på i neste versjon. Alt for oppmeksomheten.

Det kan også være at den opprinnelige historien ikke stilte henne i godt lys, og hun vil da på troverdig vis omskrive den slik at hun kommer best ut av det. Ofte ved å sverte andre personer i historien, selv om de skulle være uskyldige.

4. De mangler selvinnsikt og refleksjonsevne

Dette gjelder ikke alle, men de mest narsissistiske blant Drama Queens har en tendens til å mangle selvinnsikt, og i neste rekke refleksjonsevne. Resultatet av dette er et de blir skyldfordelere. Alt som skjer er andres skyld, og de mangler innsikten til å se at de selv har vært med på å skape situasjonen de har havnet i.

Ofte mangler de også empati. Hennes grandiose selvbilde i kombinasjon med dette og en overdreven sårbarhet overfor kritikk, gjør henne totalt ute av stand til å sette seg inn i motpartens situasjon.

5. De skal alltid være midtpunktet

Den mest åpenbare ved en Drama Queen er hennes behov for for å være midtpunktet. Hun krever oppmerksomhet, og hun bryr seg ikke om hvordan hun oppnår det. Om oppmerksomheten er positiv eller negativ er ikke så viktig, så lenge fokuset er på henne.

Hun føler også at hun er berettiget til denne oppmerksomheten og at ingen andre betyr noe. Mens hun krever denne oppmerksomheten, vil ethvert problem du har bli ansett som ubetydelig.

6. De tar alt personlig

Alt som skjer i verden vil personlig påvirke en Drama Queen. Du kjenner typen, de som poster i sosiale meider etter en tragedie om sine følelser og hvordan det har påvirket dem. I sine hoder handler alt om dem, og de vil utnytte enhver kommentar eller handling og omgjøre det til sin personlige historie.

Ved å gjøre alt til noe personlig, vil du alltid havne på andreplass i hierarkiet hennes.

7. De blåser alt ut av proporsjoner

Den minste lille ting som majoriteten av oss ville ansett som en bagatell, kan bli en gigantisk katastrofe for en Drama Queen. Enten det er å få servert feil lunsj eller å søle vin på et gulvteppe, alt er en big deal for en Drama Queen.

De elsker å lage drama for den minste lille ting. Dette vil også alltid sette dine behov i skyggen.

8. De skaper intriger og elsker sladder

En Drama Queen vil skape en situasjon som tillater dem å skinne. De vil manipulere og sladre for å få disse situasjonene til å vokse, og deretter se dramaet utfolde seg. De er mestere på å sette folk opp mot hverandre.

Vi liker alle å snakke om folk rundt oss, men en Drama Queen iverksetter sladder for så å utnytte det til å manipulere andre.

De vil deretter fremstå som redningen, eller den eneste som forstår begge sider. På et blunk har hun gått fra intrigemaker til diplomat. Dette er en klassisk herske- og kontroltaktikk som en Drama Queen behersker til fingerspissene.

9. De involverer seg i andre mennesker drama

Det spiller ingen rolle om dramaet ikke angår dem, de vil ønske å bli involvert i hva enn som måtte være på gang. De implementerer seg selv inn i andre menneskers problemer og forsøker å gjøre seg selv til hovedrolleinnhaveren av historien.

Så hvordan håndterer du en Drama Queen?

Du innser at du sitter i klisteret til en Drama Queen. Hvordan i alle dager skal du løse dette?

Drama Queens er også mennesker, og det er mange grader fra den milde til den ekstreme. Det betyr at mange Drama Queens er mennesker med mange gode sider du gjerne ønsker å ha i livet ditt.

Det beste du kan gjøre med de uskyldige dramadronningene er å unngå å helle bensin på bålet. Begynner hun dra deg inn i et drama du misliker, så la responsen du gir henne være på et minimum. Da vil hun etterhvert finne en annen person å involvere i stedet.

Men har du havnet i forhold med den mest ekstreme varianten er det bare en ting å gjøre: kom deg vekk!

Å konfrontere en ekstrem Drama Queen (de uten empati og selvinnsikt) er håpløst. Du kommer ingen vei. Det beste rådet er å bare brenne alle broer. Slett henne fra mobilen, slett henne på sosiale medier, og praktiser null-kontakt på alle måter.

Drama Queens har egen radar når det gjelder å plukke ut sine offere, så når du dropper henne legger hun raskt ut på jakt etter et nytt. Da er du for lengst glemt, og det kan du prise deg lykkelig over.

Del gjerne i sosiale medier <3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer

comments