Feng Shui for kjærlighet

Feng Shui er en eldgammel kinesisk visdom som viser deg hvordan du kan leve i harmoni ved å organisere dine omgivelser med jordens energibaner. Ved å benytte deg av Feng Shui-prinsippene kan du oppnå fremgang på alle områder i livet, i alt fra karriere og helse til kjærlighet og familie.

Men selv om Feng Shui-prinsippene er svært kompliserte, behøver man ikke gå i dybden for å få utbytte av dem. Med enkle triks kan du gjøre store forbedringer i forhold til energiflyten i hjemmet ditt.

Les også: Feng Shui: De 5 elementene i hjemmet

Feng Shui betyr direkte oversatt vind og vann. Enkle prinsipper man kan ta med seg innen feng shui er å holde det ryddig og kvitte seg med ting en ikke trenger – jo mer ting, jo mer kaos innvendig. Ta en titt på ekstreme samlere. De begraver seg i ting, og slipper på denne måten å rette blikket innover. Jo mer ting, jo mindre fokus på en selv. Så første bud: rydd! Og kvitt deg med alt du virkelig ikke trenger.

I denne artikkelen tar vi for oss kjærlighet og forhold og hvordan forbedre forholdet man allerede har. Eller hvordan tiltrekke seg ny kjærlighet.

Det aller første du vil få utbytte av å sette deg inn i, er Bagua-kartet.

Bagua-kartets anatomi

Kartet forteller hvilke deler av huset/leiligheten din som representerer de forskjellige områdene i livet ditt. Kartet kan brukes på hele leiligheten, men også til hvert enkelt rom. Det vil si at på soverommet ditt skal du i høyre hjørne lengst fra inngangsdøren ha elementer som styrker forhold og ekteskap. Hvilke elementer disse kan være, kommer vi tilbake til.

På samme måte kan du gjøre det med stue, arbeidsrom, kjøkken også videre. Men svært få har en helt kvadratisk leilighet der rommene er oppdelt slik som på kartet, så halve kjøkkenet og deler av badet kan eksempelvis ligge i kjærlighetshjørnet, kjøkkenet kan ligge i kunnskapshjørnet osv., så det er snakk om å gjøre det beste ut av det man har. Ta alltid utgangspunkt i hvor hovedinngangen til huset ditt er, slik som vist på kartet nedenfor.

baguamap


SOVEROMMET, KJÆRLIGHET OG EKTESKAP

Om du er singel og på utkikk etter en partner, er det noen prinsipper du skal følge på soverommet. For det første skal det være to av alt. Ikke en, og ikke tre. Ei heller en enkeltseng. Har du for eksempel tre lysestaker stående på et nattbord eller en kommode, så sørg for å kvitte deg med den ene.

Du skal også ha to nattbord (som er nogenlunde like), to nattbordlamper, to bilder etc. Tre av noe betyr at en tredje part kan komme inn og forstyrre energien.

Er du på søken etter en ny partner skal du kvitte deg med alle elementer av eksen. Det vil si ingen bilder, ingen gaver, ingen gamle klær – ingenting som minner om eksen i det hele tatt. Dette vil hindre ny kjærlighet å komme inn i livet ditt.

Unngå rot på soverommet

Pass alltid på å ha det ryddig under sengen! Det er fristende å bruke denne plassen til å stue unna ting du ikke bruker så ofte, men unngå fristelsen. Dette kan i følge feng shui føre til problemer i forholdet, dårlig søvn og generell uflaks.

Det samme gjelder omgivelsene rundt sengen. Unngå for mange bokser, bøker, magasiner og elektriske gjenstander. Generelt er det en god ide å holde all elektronikk utenfor soverommet, det inkluderer TV, PC, telefoner og elektroniske vekkerklokker. Alle disse elementene vil være med på å gi deg dårligere søvn. Du kan fint legge telefonen (om du bruker denne som vekkeklokke) rett utenfor soveromsdøren din. Dette vil også gjøre det umulig for deg å trykke på snoozeknappen – med en eventuell forsovelse som resultat.

Kunst og dekorasjoner

Når det gjelder plassering av sengen, så bør den plasseres (om mulig) slik at du har døren ved fotenden, men ikke rett på. I tillegg skal du vurdere nøye hva slags kunst og gjenstander du ser når du våkner – representerer de hva du ønsker kjærlighetslivet ditt skal være? Å våkne til et idyllisk maleri av et lykkelig og forelsket par kan nok ha en mer gunstig effekt enn å våkne til Picassos Guernica

Forslag til malerier kan være av to fugler, to blomster, to strandstoler på en idyllisk strand. Det samme gjelder dekor. Det skal være to av alt, og om det er mennesker i kunsten eller dekoren, er det viktig at de ser på hverandre, og ikke vekk fra hverandre.

Flytt bilder av barn og foreldre til et annet rom, og fjern bilder av kjæledyr og ting fra barndommen. Kosebamser og dukker på et voksent soverom er fy-fy.

Møbler så sparsommelig det lar seg gjøre

Ideelt sett skal et soverom kun innholde seng og nattbord, men dagens funksjon av soverommet har endret seg og brukes gjerne til å oppbevare klær og lignende.

Unngå å bruke soverommet som arbeidsrom og trimrom. Har du ikke denne muligheten, så plasser alt av utstyr og “rot” så langt unna sengen som mulig. Om mulig er det også viktig at det er tilgang til sengen fra begge sider, altså at  sengen ikke står inntil en vegg på mer enn en side (hodeenden).

sengeplassering

Hold døren til soverommet lukket om natten. Dette vil hindre den gode energiflyten i å forsvinne fra rommet.

Frisk luft og riktige farger

Luft ofte! Luften på soverommet er uhyre viktig. Planter har heller ikke noe på et soverom å gjøre, med mindre du har et veldig stort soverom og de er plassert langt unna sengen.

Sist men ikke minst har fargene på soveromme utrolig mye å si. Varme farger som beige, brun, rosa, rød, sjokolade og burgunder er generelt bedre i et soverom enn kjølige farger som blå, grå og grønn. Gjør soverommet ditt om til et tempel ved ytterligere hjelp av lekkert sengetøy, duftlys og eventuelt behagelig musikk.

Bagua-kartet forteller noe om hvilke elementer og farger du kan plassere i de forskjellige hjørnene og områdene av soverommet. I høyre hjørne av soverommet i forhold til inngangsdøren, kan du plassere noe rosa. Dette rosa behøver ikke engang være synlig for andre om du ikke er tilhenger av rosa farge. Du kan putte et rosa papir, en rosa krystall, et rosa silkebånd eller hva som helst rosa i en skuff eller under en duk eller oppi en vase i dette høyre hjørne. Et jordelement i dette hjørnet vil også være gunstig. Litt om hva et jordelement kan være, kan du lese her >>

Del gjerne i sosiale medier <3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kommentarer

comments